Az első kiállítás

Az első kiállítás

Életem első kiállításának megnyitója volt 2024.04.14-én az AsiaCenterben. Hálás vagyok az intézménynek, hogy helyet biztosított és mindazoknak, akik idejüket rám szánták a megnyitó napján, vagy azóta bármikor. Április 14-től 27-ig tart a kiállítás, így aki még nem látta, de érdeklődik megtekintheti a képeimet. Információ a kiállításról! Ebben az írásban a kiállítás megnyitójáról szeretnék elmondani pár dolgot.

kiállítás
kiállítás 53

A megnyitó előkészületei

Sokat készültem erre a megnyitóra és biztosan tudom, hogy azok nélkül a családtagok, barátok, vagy kedves ismerősök nélkül, akik ebben segítettek, nem jött volna létre vagy egészen másként valósult volna meg. Ezért nekik nem tudom elégszer megköszönni a támogatásukat. Amíg nem próbáltam kiállítást szervezni, nem tudtam, hogy mivel is jár egy ilyen eseményre felkészülni. A képek keretezése, az akasztórendszer és az egyéb kellékek beszerzése önmagában még nem jelent igazi kihívást, ám amikor ehhez társítjuk a nyomdai megjelenést, a kommunikációt, szállítást, vendéglátást vagy a megnyitó műsorát, azonnal belekóstolunk egy komplett szakma kihívásaiba. Mindezek tükrében hatalmas eredménynek élem meg, hogy a kiállítás megnyitójára közel hatvan ember jött el. Különösen, hogy elmulasztottam névre szóló meghívókat gyártani.

A kiállítás megnyitója

Sokat jelentett nekem, hogy Ternovszky Béla elvállalta a kiállítás megnyitását. Nemcsak szakmai munkássága, de személyisége is sokat javított egy kezdő, amatőr festő első bemutatkozásának nyitóünnepén. Mert ünnep volt ez. Számomra mindenképp. Villant Bálint a műsorvezetői szerepben szakmai tudásával és egyedi meglátásával segített a megnyitót kellemes, laza, és főként természetes hangulatban levezényelni. Gyermekeim és apósom produkciója megható érzelmeket varázsolt az arcokra. Jó volt így találkozni mindazokkal akik eljöttek, akik el tudtak jönni.

A hangulat

Mivel sokat foglalkozom szakrális dolgokkal, nem tudtam elmenni amellett, hogy ez a sok ember, aki ráadásul az élet igen különböző területeiről jött, milyen békés és barátságos energiát sugárzott. Erre nem én figyeltem fel először, de miután a feleségem rámutatott, engem is meglepett, hogy mennyire kellemes és mennyire kedves kisugárzása volt az embereknek. Bár mondhatnám, hogy ez nekem köszönhető, de azt gondolom, hogy mindannyiunknak ugyanannyi szerepe volt ebben. Nemcsak a képek, a szeretettel teljes készülődés, de az érkezők nyitottsága is kellett ahhoz, hogy ilyen hangulat áradjon szét a kiállítóteremben. Ezért hálásan köszönöm mindenkinek ezt a páratlan spirituális élményt.

kiállítás53 roll

Vélemény, hozzászólás?