Hogyan segíthet a Reiki a tiniken?

Hogyan segíthet a Reiki a tiniken?

A tinédzser kor kihívásai

A tinédzserek hatalmas változáson mennek keresztül alig néhány év alatt. Nem elég, hogy a folyamatosan növekvő testükhöz kell alkalmazkodniuk, de ezzel egyidőben az idegrendszerük is nagy változáson megy át. Mindeközben a társadalmi és a tanulmányi elvárások is egyre fokozódnak, ami jelentősen megnehezíti a helyzetüket. A tomboló hormonok okozta érzelmi ingadozás pedig hullámvasutat csinál az útból, ami a felnőtté váláshoz vezet. Ám, ha mindehhez még hozzátesszük, hogy az egyre gyorsuló világunk milyen kihívásokkal állít szembe minket, máris láthatjuk, hogy a felnőtté válás cseppet sem egyszerű dolog a huszonegyedik században. Tinédzser

energia adás
Reiki energia adás

…De mi is az a Reiki?

A reiki történetéről, eredetéről és rendszeréről sokan és sokféle módon írtak már, ezért én inkább a saját tapasztalataimra támaszkodva igyekszem a tinik szemszögéből megközelíteni a lényeget. Először is a Reiki nem igényel semmilyen vallási elköteleződést. Ahhoz, hogy valaki a Reikivel foglalkozzon, vagy abban elmélyüljön, nincs szüksége Isten hitre, vagy régről itt maradt ódivatú tanok mai nyelven érthetetlen szövegeinek betanulására. A Reiki egy rendkívül nyitott szellemiségű rendszer, mely a japán kultúrához kötődik, hiszen megalkotója egy japán férfi volt (Mikao Usui mester). A Reiki segít az ember energetikai rendszerét egészséges állapotba hozni és ezt az állapotot megtartani. Továbbá segít a vitalitásunk megőrzésében, képes az öngyógyításra, valamint az önfejlesztés kiváló eszköze.

A Reiki mint önfejlesztő eszköz
A Reiki hatékony önfejlesztő eszköz

Hogyan segíthet egy tinédzsernek?

A Reiki kezelés csökkentheti a növekedéssel járó fájdalmakat, miközben energetizál,  vitalizál és  jobb közérzetet teremt. Ám ennél még hatékonyabb, ha maga a fiatal válik ennek a rendszernek az alkalmazójává. A különböző Reiki gyakorlatok segítenek a stressz kezelésében, javítják az alvás minőségét, és segítenek az érzelem ingadozások kezelésében is. A meditáció segít megteremteni a lelki békét és megtanít hatékonyabban koncentrálni. Ezen kívül, a Reiki filozófiája olyan értékrendet ad, ami biztos kapaszkodót nyújthat ebben a felfokozott, egyre gyorsuló világban. A Reiki gyakorlásával változik a látásmód, erősödik az önbizalom és fejlődik az önismeret.

Hogyan segít a tiniknek a Reiki?
Hogyan segít a tiniknek a Reiki?

A saját tapasztalatom ezen a téren elsősorban gyermekeimnek köszönhető. Ők még tinédzser korúak, és ennek megfelelően nekik is hasonló problémáik vannak, mint amiket korábban megemlítettem. A növekedés okozta végtagfájdalmak, az idegrendszeri változások és a kor hormoningadozásaiból eredő hangulatváltozások rájuk is erősen hatnak. Mostanra mindketten aktívan használják a Reikit, ezért látom rajtuk, hogy mennyit segít nekik. A saját gondolataikból is idéznék párat. „Az önkezelés segít a fájdalmak csillapításában. A különböző tisztító és védő gyakorlatok segítenek a napi problémák megoldásában és a vizsgadrukk enyhítésében. Ezen kívül segít a feladatra koncentrálni és hatékonyabban tanulni, vizsgázni.” Ám volt még valami, amit nem fogalmaztak meg ennyire pontosan, de elmondásuk alapján így tudnám leegyszerűsíteni: Amikor valami olyan dolog történik, ami megrémít, az ijedtség után képes vagyok másképp gondolni rá, és ez segít abban, hogy könnyebben megoldást találjak.

…Ha felkeltette az érdeklődésed, keress minket itt: Kapcsolat

…Vagy olvass még róla itt: Reiki kezelés és Reiki tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?