energiafonat.hu

Reiki

A Reiki, tradicionális Japán energia gyógyászat. …Ha erről beszélünk meg kell említeni Mikao Usui mestert, aki a 19. századra már elfeledett tradíció gyökereit felkutatva, útjára bocsátotta a Reikit. Minden mai Reiki iskolának Usui mester az eredete. A szó jelentése, egyetemes életerő energia. A Reikinek mára több változata is van. Mint ahogy több szervezet is alakult, a tudás megőrzésére és átadására. A Reiki a szereteten és az életenergián keresztül vezet és tanít. Így ezen az úton haladva észrevétlenül is hívő, majd TUDÓ emberré válhatunk.

életenergia

Reiki Fénye Vallási és Spirituális Egyház

2022-ben megalakult a Reiki Fénye Egyház. Bár a Reiki alap tanításai szerint nem kell hívő embernek lenni ahhoz, hogy az egyetemes életenergiát áramoltatni tudjuk, mégis mi, az egyház alapítói úgy gondoltuk, hogy a Reiki, eredendően tele van spiritualitással. Ezt jól tükrözi az is, hogy e tan alapítója a legendák szerint keresztény lelkész volt.

Reiki Fénye Egyház
Reiki Fénye Egyház

Kezelés

-Vagyis, az egészség érdekében végzett lelki és energetikai gyakorlat-

Reiki kezelés során, egyfajta (leginkább kézrátételes) energia átadás valósul meg. Időtartama változó. Átlagosan 20 perc és egy óra között váltakozhat. Nem foglalkozunk diagnózis felállításával. Erre mindenképpen orvos segítségét kell igénybe venni, és az orvosi kezeléseket sem helyettesíti a Reiki. Ám a diagnózis ismeretében hatékonyan tudjuk segíteni. …Ha úgy érzi, hogy ilyen segítségre van szüksége, keressen fel minket, várjuk szeretettel.

Oktatás

-Egyházunk alapjait képező tanok továbbadása, melyek a felemelkedés útjának lelki gyakorlatai-

A Reiki tanaira épülve a Reiki Fénye Egyház keretén belüli, nálunk Reiki I. / II. / Mester képzések vannak. A tanok egymásra épülnek, ezért csak ebben a sorrendben végezhetőek el. Mindegyik fokozat egy-napos képzés ami általában 9.00 órától 16.00 óráig tart. Ettől eltérni előre egyeztetett módon van lehetőség. Egyéni foglalkozásra is fel vagyunk készülve.

Reiki I

A képzés semmilyen előzetes képzettséget nem igényel. Előzetesen egyeztetett időpontban, egynapos a foglalkozás. A szükséges tananyagot biztosítjuk. A nap folyamán egy beavatás után a résztvevő képessé válik az életenergia használatára. A beavatás rezgésszint emelkedéssel jár együtt. Ezzel az energiával a beavatott a továbbiakban segíteni tud másoknak és saját magának is.

szimbólumok

Reiki II

A képzés szervesen épül az I-esre, ezért elvégzése csak az I-es fokozat megszerzésétől lehetséges. Ebben az esetben is biztosítjuk a szükséges tananyagot. A nap folyamán itt is részesül beavatásba a résztvevő, ami tovább emeli a rezgésszintjét, valamint képessé teszi, az energia összetettebb felhasználására.

Mester

Reiki Mester

Ez a foglalkozás szintén szervesen épül a korábbiakra, ezért annak elvégzése csak az I-es és a II-es fokozatok után lehetséges. Ezzel a beavatással megkapjuk a lehetőséget, hogy mesterré váljunk. Vele eggyé válva csodálatosan segít abban, hogy elvégezzük feladatunkat itt a földön. Mondhatni finoman terelget az utunkon. Hiszek a szabad akaratban, és abban, hogy amikor megélünk egy helyzetet, abban a döntéseinket szabad akaratunk szerint hozzuk meg. Ám döntéseink lehetnek egyre tudatosabbak.