energiafonat.hu

Kineziológia

Az én történetem…

Varga-Villant Barbara vagyok, az alapvégzettségemet tekintve közgazdász. Az egyetem elvégzése után néhány évig különböző cégeknél dolgoztam, de egy-két betegséget begyűjtve hamar beláttam, hogy nem vagyok az utamon. Eljött az a pont, amikor váltanom kellett. A váltás nagyjából egybeesett azzal, hogy megtaláltam a másik felem. Jött a család, a gyerekek és ezzel együtt szépen bekúszott az életembe az, ami mindig is ott volt. A spiritualitás, a másként való gondolkodás. kineziológia

Szellemgyógyászat, radiesztézia, reiki és még néhány tanfolyam elvégzése után és közben még mindig kerestem azt, ami valóban nekem való. Mindig figyeltem a körülöttem lévő embereket. Szerettem segíteni másoknak. Ezért a legfontosabb az lett, hogy egy olyan módszert találjak, amellyel minél szélesebb körben tudok javítani a magam, a családom és a hozzám fordulók életminőségén.

Varga-Villant Barbara

Ez lett a kineziológia. Több kineziológustól kaptam oldásokat az elmúlt húsz évben. A módszerben az első pillanattól hittem. Tisztán láttam, hogy hogyan változom, fejlődöm az oldások által. Egy idő után már azt is tudtam, hogy ez az a módszer, ami által én is és a klienseim is többek, jobbak, egészségesebbek lehetnek.

2019-ben kezdtem tanulni, 2022 őszén lettem természetgyógyász-kineziológus. És ez a szerelem azóta is tart, szűnni nem akaró tanulási, fejlődési vággyal egyetemben.

A kineziológiáról röviden…

A szó jelentése: mozgásról szóló tudomány.

A kineziológia egy alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó az egész szervezetet szem előtt tartó, holisztikus és preventív módszer. Célja a múlt és jelen stresszeinek feloldása különböző speciális korrekciós technikák alkalmazásával. Befolyásolja a testben az energiaáramlást, testi-lelki-szellemi egyensúlyt hoz létre, ezáltal aktivizálja a test öngyógyító folyamatait.

A kineziológiai kezelés során első alkalommal anamnézist veszünk fel. Igyekszünk a kliensről, a jelenlegi egészségi állapotáról, korábbi betegségeiről és különböző élethelyzeteiről minél több információt feltárni, valamint megtudni, hogy miben szeretne segítséget kapni, mi a problémája, mi okoz stresszt az életében. Majd izomteszt segítségével megkeressük az ügyének gyökerét, feltárjuk, hogy mi akadályozza az energia megfelelő áramlását. Ha ez megvan, akkor különböző korrekciók segítségével helyreállítjuk az energiaáramlást.

A kezelések száma előre nem meghatározható. Egy adott ügy megoldásához, feltárásához több kezelés is szükséges lehet, és egyszerre mindig csak egy üggyel foglalkozunk.

Számomra a módszer csodája abból ered, hogy testünk – az izomteszt segítségével – mindig megmondja hol az elakadás, mely területen van stressz, min szükséges változtatnunk és hogyan és azt is, hogy mikor történt velünk olyan esemény a múltban, amely a jelenünket befolyásolja. Amennyiben minden információ rendelkezésünkre áll a változtatáshoz, már „csak” a kliens szándéka szükséges a már említett testi-szellemi-lelki harmónia eléréséhez, ahhoz, hogy megszűnjön a kliens életét igencsak befolyásoló stresszhelyzet. Amint a stressz megszűnik, amint kioldjuk a negatív érzelmeket, úgy egyre közelebb kerül a kliens a vágyott céljaihoz, egyre tisztábban látja helyzetét és egyre jobban érzi majd magát.

Mindannyiunkat érnek negatív hatások, traumák életünk során, amelyeket nem biztos, hogy fel tudunk dolgozni. A fel nem dolgozott stresszeket, negatív érzelmi blokkokat elraktározzuk, felhalmozzuk, görgetjük magunk előtt. Előbb-utóbb ezek valamilyen testi vagy lelki tünet formájában megjelennek és befolyásolják életünket. A közös munka során ezeket a negatív eseményeket keressük vissza a múltban, és a hozzájuk kapcsolódó negatív érzelmeket oldjuk fel különböző gyakorlatokkal. Ezek a traumák kapcsolódhatnak akár a kora gyerekkorhoz, magához a születés élményhez, vagy a magzati élethez is. Sőt, generációkon át hozott, ismételt negatív minták is okozhatnak stresszt jelen életünkben.

Néhány fontos információ:

Egy kezelés kb. két órát vesz igénybe.

Nem végzek orvosi és pszichoterápiás tevékenységet. Ez a megfelelő kompetenciával bíró szakember feladata.

Nem gyógyítok, csupán iránytűként segítek megmutatni a változáshoz, testi-szellemi-lelki harmóniához vezető utat.

Segítségem akkor hoz eredményt a számodra, ha felvállalod a felelősséget a saját életedért és átveszed az irányítást az életed felett.

Nem diagnosztizálok és nem jósolok.

Kineziológia bizonyítvány

Nagyon fontos, hogy figyeljünk a testünk által küldött jelekre és az érzéseinkre. Fontos, hogy ne ragadjunk bele helyzetekbe, amint észlelünk valamit, ami számunkra nem jó, merjünk és akarjunk is rajta változtatni!

Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a múlton már változtatni nem tudunk, de a múltunkhoz való hozzáállásunkon és a múlthoz kapcsolódó érzéseinken igen! Nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy az általunk vágyott jövőt elérhessük, ahhoz a jelenben kell megváltoztatnunk a múltbeli sérelmekhez, fel nem dolgozott traumákhoz kötődő érzelmeinket, érzéseinket!

Ebben tudok segítséget nyújtani. Szeretettel várom megkeresésed!

Érdeklődöm
Érdeklődöm
First