Egy tizenöt éves lány könyvértékelése

Egy tizenöt éves lány könyvértékelése

A nyáron egy nagyon kedves élményben volt részem. A frissen megjelent könyvem – A mágusok ideje – olyan könyvértékelés-t kapott egy tizenöt éves lány tollából, ami kenterbe veri sok felnőtt jellemzését. Annyira meghatott ez az alapos, sok „munkát” feltételező írás, hogy eldöntöttem, szeretném megjelentetni. Természetesen kértem az engedélyét fiatal kritikusomnak (és az ő szüleinek is). Beleegyezésükkel tárom most a kritikát a kedves olvasók elé.

Könyvértékelés

A könyvértékelés

„Kedves Varga Szilárd!

A Mágusok Ideje egy rendkívül jó könyv. A szerkesztés remekül összeszedett. A párbeszédekben a felek szépen elkülönülnek, mindig lehet tudni, hogy éppen ki beszél. Helyesírási hibát, rossz szóhasználatot, szórendet nem találtam, ami az én szememben plusz pontot ér, mivel manapság rengeteg a helyesírási, szóhasználati, mondatszerkesztési hiba az egyes művekben, ami igen elszomorító és nagy csalódást tud okozni, főként magyar írók, írónők esetében.

A cím hűen tükrözi a történetet, megragadja a figyelmet. Fontos a jó címválasztás, ugyanis nem elhanyagolható, hogy milyen érzéseket, gondolatokat kelt az olvasóban egy-egy cím, amikor az kézbe veszi a könyvet és elolvassa a címét. Ez ugyanis nagyban meghatározza, hogy a leendő olvasónak felkelti-e a figyelmét a cím és megveszi a könyvet vagy nem tartja érdekesnek és visszateszi a polcra.

A mágusok ideje
A mágusok ideje

A történet lendületes, jól érthető, összeszedett. Az ember soha nem unja magát, mivel mindig történik valami vagy érkezik új információ. A tartalma gondolkodásra serkenti az embert és gyönyörűen rávilágít a mai világ problémáira. Érzelmi hullámvasútra viszi az olvasót, ötvözi a múltat, a jelent és a jövőt. Nemcsak szellemi felfrissülést nyújt, hanem megoldást is ad a problémákra, melyek a jelen korban megjelentek.

A szereplők jól kidolgozottak, változatos személyiségjegyekkel. Szépen látszik az egyes karakterek jellemfejlődésének az útja, folyamata is. Láthatjuk hogyan válik az egyszerű közemberből kiváló és bölcs vezető. Külső segítséggel sikerül feltárniuk rejtett énjüket, rájönniük az Isten által rájuk bízott feladatra, és ezzel meglátni céljukat és az ahhoz vezető utat.

Ehhez a könyvhöz csak a legnagyobb nyitottsággal szabad hozzáállni. Komoly tanítások rejlenek benne, amiket érdemes megfogadnunk. Mindenkinek ajánlom elolvasásra.

Véleményem szerint a könyv páratlan irodalmi és szellemi érték, élvezetes és egyben tanulságos is. 10-ből 10+1 pontot adok rá.

kelt: 2022.07.02., Tata, 2890

Üdvözlettel: Iványi Nóra Lili”

világfa
Világfa

Köszönettel tartozom

Kedves Iványi Nóra Lili! Köszönettel tartozom neked ezért a kritikáért. Nemcsak azért, mert szavaid megérintettek, hanem azért is, mert jó azt látni, hogy korosztályod igenis olvas. Aki tizenöt éves korában egy ilyen témájú könyvet önszántából elolvas, majd ilyen átfogó könyvértékelés-t tud írni róla, az egészen biztosan sokat olvas.

Minden könyv azzal a céllal íródik, hogy rátaláljon azokra, kik örömüket lelik benne. Minden író arra áhítozik, hogy írásai eljussanak az olvasóhoz és miután letették arra gondoljanak, hogy megérte a ráfordított idő. Az ilyen visszajelzések tartják életben a lángot az írókban. Nem születünk ismertnek, vagy sikeresnek. Azzá válunk. Jó esetben kitartó munkával. …és olyan „áldozatokkal”, mint amikor ingyenesen bocsájtjuk egy – egy írásunkat a közönség bírálatára. (Kerülő utak)

Köszönettel!

Varga Szilárd

Vélemény, hozzászólás?