A varázsszemüveg

A varázsszemüveg

Egykor a világunk tele volt varázslattal, titkokkal és csodálatos lényekkel. Mára ez sajnos elkopott és ebből a sok csodából alig maradt valami. Na persze ezzel nem azt mondom, hogy ma már egyáltalán nincsenek csodák, de az biztos, hogy egyre ritkábban kerül a szemünk elé. A világ csodái megváltoztak, átalakultak. Az én történetemnek ennek ellenére egy varázslatos tárgy lett az alapja. Miután találkoztam ezzel a tárgyal és meggyőződtem arról, hogy tudományos magyarázatot nem tudok felhozni a létezésére, történelmi kutatásba kezdtem, és a kutatásom tárgya nem volt más, mint egy szemüveg. Eredeti nevén „Oculi Iustitia”, vagyis az Igazság Szeme. varázsszemüveg

A varázsszemüveg

A szem romlása

A középkorban az alkimisták folyamatosan kutatták az arany csinálás titkát, amire a tudomány mai állása szerint nem sikerült rájönniük. Nos, az én kutatásaim egészen idáig vezettek vissza. Ugyanis biztosan állíthatom, hogy a Varázsszemüveg a középkorban született. Egy alkimista, miközben természetesen ő is aranyat akart létrehozni ólomból és gondolom egyéb anyagokból, szinte véletlenül teremtett egy csodát. Munkáját sötét, eldugott helyeken végezte, hogy az inkvizíció elől rejtve maradjon tevékenysége.

Alkímia

Paracelsus

Ezért szeme és egészsége egyre csak romlott. Hiába volt szemüvege, nem győzte cserélni bele az új lencséket. Egy napon minden mágikus tudását összeszedve nekiállt átalakítani a szemüvegét úgy, hogy igazodjon a szemének folyamatos változásához. Az eredmény minden elvárását felülmúlta. A szemüveg nem csak igazodott gazdája szeméhez, de egyéb érdekes tulajdonságokkal is rendelkezett. Amikor hazugságon, csaláson alapuló rosszindulattal találkozott, akkor eléggé sajátos módon mutatott rá az igazságra. Ez hatalmas segítséggé vált. Az alkimista ezek után sokra vitte. Bár az aranycsinálás titkát nem fedezte fel, de élete csodálatos fordulatokban bővelkedőre és igen tartalmasra sikerült. Ma ezt az alkimistát úgy ismerjük, hogy Paracelsus.

A varázsszemüveg

A varázsszemüveg

Miután Paracelsus tartalmas élete véget ért, a Varázsszemüveg magára maradt. Új gazdát keresett, de még egyszer nem akart kötődni senkihez, ezért innentől kezdve csak rövid ideig marad a kiválasztott embernél. Az én történetem egy kicsit korábban kezdődik, mint ahogy megismertem volna, ám tagadhatatlanul így hallottam először felőle.

No, de nem akarok a történet elé menni, ezért inkább haladjunk csak sorrendben. …

A fenti írás részlet volt A varázsszemüveg című novellából. Nem tagadom, hogy spiritualitás ebben az írásban is található, de lényegét tekintve ez a történet kicsit más. A novella teljes egészében elolvasható weblapunkon. ITT!

 

Jó szórakozást kívánok hozzá!

Varga Szilárd

Vélemény, hozzászólás?