Kulisszatitkok: Az embertől Istenig

Kulisszatitkok: Az embertől Istenig

T.I.E.K. program
T.I.E.K.

Az embertől Istenig című könyv kulisszatitka, hogy egy szimbólumnak köszönheti a létezését. Ez a szimbólum már hosszú évek óta kíséri és vezeti a spirituális fejlődésem. Egy alkalommal álmomban láttam, ami aztán nem hagyott nyugodni. Vannak álmok, amikre nem emlékszünk, vannak olyanok, amire csak halványan és olyanok is, amik kristálytiszták. Ez a szimbólum is ilyen tiszta álom volt. Kezdetben nem értettem, hogy miért láttam és mit jelent, ezrét azzal kezdtem a kutatást, hogy lerajzoltam. Kulisszatitkok.

kulisszatitkok
Kulisszatitok a szimbólum

Kulisszatitok: a szimbólum jelentése

Miközben készítettem már éreztem, a rajzolatban lévő erőt. Összetettsége miatt, részekre bontottam és az egyes elemekre próbáltam koncentrálni. Közel másfél évig tartott, mire sikerült megfejtenem az egész ábra jelentését. Ahogy apránként haladva egyre többet értettem meg belőle, egyre nagyobb ámulatba ejtett. Energiafonatnak neveztem el, annak ellenére, hogy az ember szakrális jelképe. Pontosabban a teremtő emberé, aki Istennel tudatosan lép kapcsolatba. Mert a teremtés tudatos folyamata, Istenhez vezet minket. Talán ezért lett a könyv címe, hogy Az embertől Istenig. Kulisszatitkok.

kulisszatitkok
Kulisszatitkok

Kulisszatitok: a szimbólum alkotóelemei

A szimbólum a magyar mágiához kötődik. Megjelenik benne a négy elem, a tulipán (ami a szentháromságot szimbolizálja), valamint a végtelen fonat. A magyar hitvilág szerint a négy elem alkotja a világot és azon belül mindent. A négy elem energiái jelennek meg az anyagi testben éppen úgy, mint a lélekben. Az indulataink, érzéseink és az érzeteink is az elemek energetikájának köszönhető.

A szentháromság tulipános mintával való ábrázolása is ősi szimbólum, ami a teremtés során szükséges uralmat szimbolizálja. Nem hatalmunk van az elemek felett, hanem uraljuk azokat a szentháromság szellemiségével, hiszen a tulipán foglalja magába az elemeket. Kulisszatitkok.

A végtelen fonat pedig az idő és a tér harmóniájára utal. A múlt, a jelen és a jövő, az itt és az ott mind egyszerre, egymáshoz kapcsolódva, egymással harmóniában létezik.

A könyv
Az embertől Istenig

A könyvben lévő önfejlesztés

Amíg megfejtettem a szimbólum jelentését, sokat foglalkoztam azzal is, hogy hogyan és mire tudom használni. Aztán egy meditáció során megérkezett az áttörés. Onnantól egyre több gyakorlat központi eleme lett és egyre több gyakorlat nőtt ki belőle. Ilyen gyakorlatok például az utazás előző életekbe, az energiatest megtisztítása vagy a szakrális védelem építése. Olyan technikák nőttek ki ebből a szimbólumból, melyek egyszerű és logikus felépítésükkel könnyen elsajátíthatók. Az viszont nem kulisszatitok, hogy ezek a gyakorlatok csodálatos segítői az önfejlesztésnek.

Bár a könyv címe Az embertől Istenig – ami erősen vallási témájúnak tűnik -, mégis azt gondolom, hogy nem kell hívő embernek lenni ahhoz, hogy a benne lévő gyakorlatokat használni tudjuk. Elég hozzá egy kis nyitottság. Nyitottság arra, hogy elfogadjuk; a világ több annál, mint amit a szemünkkel látunk belőle.

energiafonat

Vélemény, hozzászólás?