Kulisszatitkok: A mágusok ideje

Kulisszatitkok: A mágusok ideje

Tegyünk Ismertté Egy Könyvet
T.I.E.K.

A mágusok ideje című könyv alapgondolata már közel húsz éve megfordult a fejemben. Egy olyan képet láttam lelki szemeim előtt, amiben négy mágus a világ négy égtája felől megérkezik a Pilisbe és ott egy közös szertartást hajtanak végre. Akkor még nem foglalkoztam a spiritualitással, ezért nem tulajdonítottam komolyabb jelentőséget az egésznek, ám azt gondolom figyelemre méltó, hogy közel húsz év alatt sem halványult el az emléke.

könyv: A mágusok ideje
Kulisszatitkok!

Majd elérkezett „A mágusok ideje”

Már javában írtam a regényt egy egészen más munkacím alatt, amikor egyszer csak rádöbbentem, hogy alapvető iránytévesztésben vagyok. Eredeti szándékom szerint, a történet kizárólagos témája az a társadalmi kritika lett volna, ami jelenleg a könyvben a bonyodalomhoz vezet. Éreztem, hogy a felvetett probléma ellen a történetben valamit tenni kell! Persze bennem is felbuzogott a szemet-szemért ősi igazságából fakadó megtorlás vágya, de amikor idáig jutottam megértettem, hogy amennyiben így folytatom, aláásom a világnézetem alapjait. Ekkor döntöttem el, hogy olyan regényt akarok írni, ami képviseli a spirituális világképem. Az új ideológiai irány megolajozta a gépezetet és elakadás nélkül gördítette tovább a történetet a „tollam” alatt. Ekkor érkezett meg a könyv új címe: A mágusok ideje.

A könyv átalakulása

A materiális vonal innentől kezdve kicsit átalakult. A történet elejét kissé átgondolva, hozzáigazítottam a teljes képhez és elégedetten konstatáltam, hogy írás közben olyan öröm árad szét bennem, amit akkor is megőriztem, amikor tragikus fordulatokhoz érkeztem. Ez volt az a pont, amitől már nem csak egy regényt írtam, hanem egy olyan történetet, ami az általam tanult spiritualitás segítségével igyekszik megoldást találni a felvetett problémára.

A mágusok ideje könyv
A mágusok ideje

A könyv világi vonala

Sokan sokféle módon megmutatták már nekünk, hogy a huszonegyedik század vívmányai milyen társadalmi hatásokat okoztak. Annak ellenére, hogy élvezzük ennek áldásos hatását, a bőrünkön érezzük azt a részét is, ami keserűvé teszi ezt a fejlődést. A gyors fejlődés olyan ütemben alakítja át a világunkat, hogy lassan eltűnni látszanak hagyományos értékeink. Az elszigetelődés érdektelenséghez vezet, ami lehetővé teszi, hogy nyilvánosan elkövetett erőszakos bűncselekmények valósuljanak meg akár tömegben is. Vagy a korrupció okán eltűnjenek az elkövetők és a felelősök. Bár mindenki sajnálkozik ezeken az eseményeken, de cselekvő ember ritkán kerül elő. Várunk a rendőrre, a mentőre, vagy a tűzoltóra, mondván: Ez nem a mi dolgunk! Pedig a miénk! Erre világít rá A mágusok ideje.

a könyv-ben
Meditáció

Meditáció

Bevallom gyakran használok meditációs gyakorlatokat, az íráshoz. Ez a korábbi meseregényemben mutatkozik meg a leginkább, mivel ott minden fejezet egy meditációs gyakorlat végterméke volt. Ám „A mágusok idejében” ez nem volt ennyire erőteljes az alkotás során. Voltak olyan részek ahol szinte magától gördültek elő a szavak és voltak olyan részek, amiket megelőzött egy már említett meditáció. Ez leginkább a spirituális tartalmú eseményeknél fordult elő. Olyankor addig nem álltam neki az írásnak, míg mély-tudati szinten le nem pergett előttem a jelenet, mint egy film. A „mozizás” után nem voltak bennem kérdések hiszen nem volt más dolgom, csak lejegyzetelni, amit belső filmszínházamban láttam.

Energiafonat

 

Vélemény, hozzászólás?