Kihívás: A szuper Höss!

Kihívás: A szuper Höss!

Ebben a kihívásban ( A szuper Höss ) a résztvevőket arra kérem, hogy írjanak egy rövid történetet, aminek a címe, témája, vagy jellege „szuperhősös”! Célom, hogy támogassam azokat, akik éreznek magukban indíttatást az íráshoz, de szükségük van némi bátorításra. Ám a legfőbb cél, (ebben az esetben) a szórakoztatás! Az én történetem legyen a kihívó!

kihívás: szuper Höss

Az én történetem: A szuper Höss!

Két férfi beszélget egy félhomályos hotelszobában. A kép alapján gondolhatnánk őket barátoknak is, de természetesen nem erről van szó. Tudtukon kívül váltak halálos ellenségekké. Mindketten ülnek a szoba dohányzó asztalánál, de testbeszédük sejtet valamit abból, hogy mi is a helyzet valójában. …..

Az egyik férfi magas, szőke, határozott arcéllel, és mélyreható, szürke szemekkel. Őt Andrásnak hívják. A másik, ha nem is teljesen ellentéte az előzőnek, – talán a sportos alkatot leszámítva – semmiben nem hasonlítanak egymásra. Ő alacsony, barna, intelligens, barátságos tekintetű férfi. A neve Gábor. Beszélgetésük egy érdekes részénél kapcsolódunk történetükbe.

Gábor: Mindenki azt gondolja, hogy amikor az intelligenciánk áttör majd minden korlátot, és értelmi képességünk magasabb szintre emelkedik, olyan csodálatos képességek birtokába kerülünk, mint a filmek szuperhősei. Például, tudunk repülni, vagy beszéd nélkül, telepatikus úton kommunikálni másokkal. Esetleg energiavándorlás útján mindenféle elektromos kisüléseket produkálhatunk, vagy tárgyakat mozdíthatunk el az akaraterőnkkel.

András: …és nem így van?

Gábor: Nem. Nekem ugyanis sikerült áttörnöm ezt a korlátot az agyban, és biztosan állíthatom, hogy nem ez a helyzet.

András: Miért, te mit tudsz?

A mágusok ideje
A mágusok ideje

…és Gábor elmondta

Gábor: A génjeink között van egy lappangó vagy, ha így jobban tetszik, egy szunnyadó genetikai kód. A gát áttörésével az intelligenciánk hirtelen megemelkedése beindítja, és akkor elszabadul minden. Megváltozik az ember értelmi képessége, de azzal együtt eltűnnek a régi gondolatai, amik helyére újak jönnek. Természetesen a régi érzéseink is eltűnnek. Már nem akkora öröm, ami korábban mindent jelentett és nincs helyette más. Honnan is lenne, az új gondolatok szinte azonnal megvalósulnak, hiszen sokkal kifinomultabbak és sokkal kimunkáltabbak. Már nem kell értük megküzdeni. Minden így keresett millió kisebb örömet okoz, mint korábban a nehezen keresett forintok.

András: Nem erre gondoltam. Te mire vagy képes az új erőddel?

Gábor: Én? … El tudom indítani az orrom vérzését, amikor csak akarom és aztán el is tudom állítani. – Mondta a férfi átható tekintettel.

András: Szuper! Választottál már magadnak jelet?

Gábor: Jelet? Milyen jelet?

András: Tudod! Minden szuperhősnek van valamilyen kosztümje, és azon rajta van egy jel, ami a nevére utal, vagy a képességére. A tiéd lehetne egy kimunkált vércsepp. Vagy esetleg egy hatalmas orr. Az talányosabb. Elindítaná az emberekben a találgatás hullámát. „Ki lehet ez a férfi, pólóján azzal a hatalmas orral?” „Vajon mire lehet képes?” – Majd kicsit rezignáltan zárta a mondandóját: – Te szuper Höss!

Gábor: Azt ajánlom, ne állj a haladás útjába!

energiafonat
energiafonat

…És most jöjjön a kihívás!

Írj a megadott témában rövidet, csattanósat! Tedd közzé, linkeld be vagy csak írd a Facebook-on! Egy dolgot kérek, ha csatlakozol a kihíváshoz, akkor ne politizálj benne, ne légy trágár és semmiképpen ne bánts vele senkit! Bár a kihívás szövege a weblapon jelenik meg, az energiafonat Facebook oldalon válik aktívvá.

Vélemény, hozzászólás?