Az író: A mágusok ideje könyv szerzője

Az író: A mágusok ideje könyv szerzője

T.I.E.K.

Amatőr író vagyok, aki ezen a téren kihívásokkal küszködik. Enyhe „diszes”-ként nehezen kezdtem bele az írásba, de életem egy nyugodtabb szakaszában végül úgy gondoltam, belevágok. Így született meg még 2005-ben az első regényem Kerülő utak címmel. Valljuk be, nem arattam vele zajos sikert. Bár az olvasói visszajelzések nem vették el a kedvem az írástól, mégis 2019-ig nem jelent meg új könyvem. Akkor egy meseregényt írtam, melynek ihletői a családom és a tündér világ volt. 2022-ben megjelent A mágusok ideje című spirituális regényem, ami egyaránt magában hordozza a krimik és a mágia jegyeit is.

író
Varga Szilárd

Szerencsésnek tartom magam

Viszonylag korán eldőlt, hogy a rendőri pályát választom, ami okozott némi gondot. Kamasz koromban egy kedves rajztanárom döntés elé állított, miszerint vagy az „erőszakos” rendőri hivatást választom, vagy a művészetet. Én nem engedtem az elképzelésemből, aminek az lett a következménye, hogy nem volt hajlandó tovább tanítani. Később, annak ellenére, hogy hivatásos lettem, alkalmam nyílt sokféle dologba belekóstolni. Közelről végigélhettem egy egész-estés rajzfilm elkészültét. Eközben sikerült amolyan botcsinálta grafikussá válnom, ami ráadásul kezdetben csak a digitális grafikákra vonatkozott. Aztán mielőtt a második könyvem is kiadásra került volna, kaptam a feleségemtől egy ajándékot. Kipróbálhattam a festészetet a valóságban. Ez egy lavinát indított el, aminek hatására közel az ötvenhez, mégiscsak elkezdtem festeni.

Könyvek, festmények, spiritualitás

A mágia és a spiritualitás

Miközben rátaláltam a festészet és az írás örömére, sikerült bepillantást nyernem a spiritualitás egyes területeibe is. Abszolút materiális gondolkodóként fiatal koromban cseppet sem vonzott ez a téma. Már javában felnőtt voltam, mikor az érdeklődési köröm ebbe az irányba fordult. Egy betegség indított el ezen az úton, aminek a diagnózisa a harmincas életéveim elején érkezett. Nem voltam képes elfogadni, hogy gyógyszeres kezeléssel éljem tovább az életem, ezért alternatív megoldást kerestem. Így kezdtem el foglalkozni az energiagyógyászat különböző ágaival és a magyar mágiával. Meggyőződésem, hogy többek között ennek köszönhetem, hogy most, ötven felett, jobb egészségi állapotban vagyok, mint húsz évvel ezelőtt. …És azt is ennek köszönhetem, hogy ebben a formában és tartalommal megszületett A mágusok ideje. Mivel a könyv minden körülmények között az íróból táplálkozik, ezért a könyvben visszatükröződik annak készítője is. 

Energiafonat

Az író és a lélek

Azt gondolom magamról, hogy a kötelesség, a szolgálat, a kíváncsiság, és a szeretet keveredik bennem az alkotási vággyal. Próbálom logikusan felépíteni az ebből fejlődő világot, de bevallom így is küzdök a megértés és a hit kihívásaival. Az írás sokat segít az ellentmondásos gondolatok feloldásában. A festészet abban segít, hogy szabályrendszerek alkalmazásával teremtsek látszólag szabad formavilágot. Ám a legfontosabb a családom, mert ŐK abban segítenek, hogy észszerű maradjak, miközben oly szorgalmasan igyekszem elkerülni a földhözragadtságot. Az az író, akinek ez nem sikerül, bármilyen gazdag legyen is a fantáziája, már csak egy bolond, tollal a kezében.

Varga Szilárd

 

Vélemény, hozzászólás?